Občni zbor DU Trnovo 2019

V četrtek, 14. marca 2019 je bil v gostilni Livada občni zbor Društva upokojencev Trnovo, ki se ga je udeležilo 76 članic in članov društva.

Na začetku so program popestrili odlični pevke in pevci 16-članskega Mešanega pevskega zbora DU Trnovo, pod vodstvom Dragice Slak.

Delovno predsedstvo je vodil Anton Slak, ki je povabil k besedi poročevalce.

Predsednik društva Mirko Jarc je v svojem poročilu spregovoril o bogati dejavnosti v preteklem letu, ko je društvo praznovalo 50-letnico. O blagajniškem poslovanju je poročala Zdenka Čuda, poročilo Nadzornega odbora pa je podal Franc Hočevar. Pod vodstvom mag. Olge Pavlič je komisija za kulturno-umetniške dejavnosti v preteklem letu pripravila več dogodkov v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Trnovo, kot je Pomladni dan v Trnovem, medgeneracijsko sodelovanje z osnovno šolo in vrtcem ... Mešani pevski zbor DU Trnovo je imel skozi vse leto vaje in nastope na 8. srečanju pevskih zborov Osrednjeslovenske PZDU, na 10. večeru pesmi in plesa v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, v domovih za starejše ... Aktivni so tudi kolesarji in pohodniki v "družabni hoji". Društvo vsako leto sodeluje v čistilni akciji na območju četrtne skupnosti. Celoletna aktivnost prostovoljk in prostovoljcev je posvečena projektu Starejši za starejše, ki poteka že sedmo leto.

Med gosti občnega zbora so bili predsednik MZU Ljubljana-Osrednjeslovenske PZDU Marjan Sedmak, njen podpredsednik Stanislav Tomšič in predsednik DU Krim-Rudnik Peter Ilenič. Vsi so v svojih pozdravih pohvalili bogato in uspešno delo društva in mu zaželeli uspešno uresničevanje programa v letu 2019. 

 

Galerija