Društvo upokojencev Vrhnika

Naslov: Tržaška cesta 12, 1360 Vrhnika

Telefon: 01 750 46 24,  031 241 066

E-pošta: duvrhnika@gmail.com  

 

Uradne ure: sreda in petek od 9.00 - 12.00

 

Predsednica DU: Fani Al-Mansour

 

Leto ustanovitve: 1951

 

Društvo je v letu 2021 praznovalo svojo 70-letnico, za kar mu je Mestna zveza upokojencev Ljubljana, Osrednjeslovenska PZDU podelila Priznanje odličnosti s plaketo - v priponki.

 

https://www.mojaobcina.si/vrhnika/novice/70-let-du-vrhnika-obelezili-z-razstavo---zlata-plaketa-za-drustvo.html

 

ZBORNIK 70 let DU Vrhnika: https://issuu.com/yeti1949/docs/bilten_o_aktivni__jeseni__ivljenja

  

Kratka predstavitev Društva upokojencev Vrhnika

Smo največje društvo v občini Vrhnika, saj imamo od 1300 do 1400 članov  v povprečju zadnjih 10 let.

Imamo svojo veliko stavbo, v kateri je pisarna, večnamenski prostor za cca 6o obiskovalcev in športno sobo v pritličju. V starem delu stavbe oddajamo bife, v zgornjih prostorih pa pisarne za najemnike.

Društvo vodi 15 članski Upravni odbor, ki se sestaja po potrebi, veliko dela pa opravi Izvršilni odbor, ki ga sestavljajo predsednik, oba podpredsednika, predsednica socialne komisije in en član UO, ki se redno na 14 dni dobiva in se sproti dogovarja, kako uresničevati sprejet program dela po mesecih.

Aktivno delujejo naslednje komisije:

- Socialna komisija, ki dvakrat na leto (včasih glede na finančna sredstva tudi trikrat) pripravi humanitarne pakete do 15 kg teže in ob pomoči prostovoljk iz projekta Starejši za starejše, izbere pomoči potrebne. Pakete diskretno dostavijo na domove. Obiskujejo starejše in bolne, enkrat na leto pripravijo srečanje za starejše od 80 let.

- Projekt Starejši za starejše, ki ga vodi koordinatorka,  deluje že 10 let. Vsako leto odprejo do 950 vrat.

- Zdravstvena komisija pripravi vsako leto 3 do 5 zdravstvenih predavanj in sodeluje s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Vsako drugo leto organizira usposabljanje za naše  vodnike tečaj prve pomoči.

- Komisija za izlete in družabna srečanja organizira vsako leto 3 do 5 izletov, eden od teh je tri dnevni. Organizira tudi več družabnih srečanj s plesom.

- Komisija za šport in rekreacijo povezuje pohodništvo, splošno telovadbo in balinanje, pikado in šah. Deluje 5 pohodniških skupin, vsaka šteje cca 45 članic in članov. Tri skupine se odpravljajo na pohode dvakrat mesečno, dve pa enkrat mesečno. Vse vodijo izšolani planinski vodniki.

- Komisija za kulturno dejavnost skrbi za obeleževanje različnih obletnic, pripravlja razstave, koordinira nastope in vaje mešanega pevskega zbora in  se  povezuje s šolo A. M. Slomška za različne kulturne prireditve (medgeneracijsko sodelovanje).

- Komisija za volitve, imenovanja in priznanja (že samo ime pove področje delovanja).

Društvo svojim članicam in članom prispeva delež članarine v knjižnici, vsa predavanja so brezplačna, vsa vodenja so brezplačna…

Organiziramo tudi več delavnic, kjer izdelujemo rojstnodnevne in novoletne voščilnice. Imeli smo tudi pletarske delavnice v treh  nadaljevanjih.

Pripravila: Elica Brelih

 

PREDSTAVITEV POHODNIŠKIH SKUPIN DRUŠTVA

 

 

 

Galerija


Priponke