DU Nove Jarše

 

Društvo upokojencev Nove Jarše

Naslov: Kvedrova 32, 1000 Ljubljana

Telefon: 041 755 043

E-pošta: drago.sotlar@t-2.net

 

Uradne ure: vsak torek od 15.00 do 18.00 ure

 

Predsednik: Drago Sotlar

 

Podpredsednica in tajnica: Nežka Sušec

Blagajničarka: Marija Novak

Upravni odbor: Drago Sotlar, Nežka Sušec, Albina Mavec, Anica Mrhar, Marija Novak, Eva Slunečko in Milena Zelenko.

Koordinatorka programa "Starejši za starejše": Milena Zelenko

 

Leto ustanovitve: 1955

 

Predstavitev društva:

Naše Društvo upokojencev Nove Jarše, ki je prostovoljno, samostojno, nepridobitno, stanovsko-interesno, humanitarno in dobrodelno združenje upokojenk in upokojencev, deluje že preko 60 let. Število članov se iz leta v leto spreminja, trenutno štejemo preko 300 članov.

Naše društvo zastopa interese upokojencev v Območni zvezi društev upokojencev Ljubljana Moste-Polje, Mestni zvezi upokojencev Ljubljana – Osrednjeslovenski zvezi DU in Zvezi društev upokojencev Slovenije, kjer naše članice delujejo tudi v projektu »Starejši za starejše«, v okviru katerega obiskujejo upokojence starejše od 69 let in jim pomagajo pri reševanju njihovih vsakodnevnih težav.

Društvo deluje preko celega leta. Med drugim posveča posebno pozornost tudi druženju svojih članov. Tako skoraj vsak mesec organiziramo izlete, poleti gremo na kopanje in piknik s športnimi igrami, v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Jarše pa vsako leto izvedemo srečanje 80-letnikov. Koncem leta pa se družimo na martinovanju in prednovoletnem srečanju. V tem času naše poverjenice obiščejo tudi onemogle člane.

Smo dobro organizirano društvo, z bogatim programom. Zato vas vabimo, da se nam pridružite. V družbi aktivnih upokojencev boste tudi vi našli kaj za sebe, kar bo popestrilo vaše tretje življenjsko obdobje!

Včlanite se lahko vsak torek od 15. do 18. ure v naši pisarni na Kvedrovi ulici št. 32 in to skozi vse leto. Letna članarina znaša 10 evrov na osebo.

 

 

 

Galerija