DU Nove Jarše

 

Društvo upokojencev Nove Jarše

Naslov: Kvedrova ulica 32, 1000 Ljubljana

Telefon: 041 755 043

E-pošta: drago.sotlar@t-2.net

 

Uradne ure: vsak torek, od 15.00 do 18.00 ure

 

Predsednik: Drago Sotlar

 

Podpredsednica in tajnica: Nežka Sušec

Blagajničarka: Marija Novak

Upravni odbor: Drago Sotlar, Nežka Sušec, Albina Mavec, Anica Mrhar, Marija Novak, Eva Slunečko in Milena Zelenko.

Koordinator programa "Starejši za starejše": Drago Sotlar

 

Leto ustanovitve: 1955

 

Predstavitev društva:

Naše Društvo upokojencev Nove Jarše, ki je prostovoljno, samostojno, nepridobitno, stanovsko-interesno, humanitarno in dobrodelno združenje upokojenk in upokojencev, deluje že preko 60 let. Število članov se iz leta v leto spreminja, trenutno štejemo preko 300 članov.

Naše društvo zastopa interese upokojencev v Območni zvezi društev upokojencev Ljubljana Moste-Polje, Mestni zvezi upokojencev Ljubljana – Osrednjeslovenski pokrajinski zvezi DU in Zvezi društev upokojencev Slovenije, kjer naše prostovoljke delujejo tudi v projektu »Starejši za starejše«, v okviru katerega obiskujejo upokojence starejše od 69 let in jim pomagajo pri reševanju njihovih vsakodnevnih težav. Od leta 2022 sodelujemo tudi v programu »E-oskrba za varno bivanje na domu«.

Društvo deluje preko celega leta. Med drugim posveča posebno pozornost tudi druženju svojih članov. Tako skoraj vsak mesec organiziramo izlete, poleti organiziramo piknik s športnimi igrami, v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Jarše pa vsako leto izvedemo srečanje 80 in več letnikov. Koncem leta pa se družimo na martinovanju in prednovoletnem srečanju. V tem času naše poverjenice obiščejo tudi onemogle člane.

Dejavni smo tudi na športnem področju, kjer naše članice redno trenirajo v balinanju in kegljanju ter že vrsto let uspešno nastopajo na Pokrajinskih športnih igrah Osrednjeslovenske PZDU in na Državnih športnih igrah ZDUS.

Smo dobro organizirano društvo, z bogatim programom. Zato vas vabimo, da se nam pridružite. V družbi aktivnih upokojencev boste tudi vi našli kaj za sebe, kar bo popestrilo vaše tretje življenjsko obdobje! 

Včlanite se lahko vsak torek, od 15. do 18. ure, v naši pisarni na Kvedrovi ulici 32 in to skozi vse leto. Letna članarina znaša 12 evrov.

 

 

 

 

 

 

Galerija


Priponke