DU Posavje

Društvo upokojencev Posavje

Naslov: Komanova 1, 1000 Ljubljana

Telefon: 070 700 149

E-pošta: zvone.milkovic@gmail.com

 

Uradne ure: torek 14.30 - 16.30

 

Predsednik: Zvonko Milković

 

Tajnica: Vlasta  Župančič

Telefon: 070 700 148

Blagajničarka: Slavi - Božislava Hromec

 

Leto ustanovitve: 1948

 

 

70 let DU Posavje

Društvo upokojencev Posavje je marca 2018 praznovalo sedemdeset let delovanja, zato je bilo na občnem zboru bolj slovesno. Nastopili so Moški pevski zbor Posavje in Ljubljanske mažoretke, odprli so razstavo likovnih del članov Marije in Andrije Majtana.

Predsednik društva Zvonko Milković je ob jubileju podelil društvena priznanja sedemindvajsetim članicam in članom ter osmim družbam in ustanovam, dolgoletni članici Božislavi Hromec pa je izročil Plaketo za zasluge ZDUS. Za 70-letno delo je Društvo upokojencev Posavje prejelo Veliko plaketo ZDUS.

Območje sedmih vasi na desnem bregu Save od Kleč do Jarš se je od nekdaj imenovalo ljubljansko Posavje, upokojenci pa to ime ohranjajo. Danes društvo, ki ima 250 članov, zajema območje Savelj, Kleč, Ježice, Male vasi, Stožic, Tomačevega, Novega naselja, bežigrajske soseske BS3, Brinja in delno Črnuč.

Društvo je naslednik prve podružnice DU Slovenije na Ježici, od leta 1979 ima sedež v bežigrajskem domu starejših občanov, saj nima lastnih prostorov. Povezuje se z drugimi društvi na območju Bežigrada, je član Mestne zveze upokojencev Ljubljana in Zveze društev upokojencev Slovenije.

 

Priponke