DU Martin Krpan Bloke

Društvo upokojencev Martin Krpan Bloke

Naslov: Nova vas 4A, 1385 Nova vas

E-pošta: dubloke@gmail.com

Spletna stran: https://drustva.posrcumlad.si/martin-krpan-bloke 

 

Uradne ure: zadnji četrtek v mesecu 9.00 - 11.00

 

Predsednik: Zmagoslav Ponikvar

Telefon: 031 397 179 

 

 

Leto ustanovitve: 2001

 

Društvo je v letu 2021 praznovalo svojo 20-letnico, za kar mu je Mestna zveza upokojencev Ljubljana, Osrednjeslovenska PZDU podelila Jubilejno listino - v priponki.

  

O društvu

Upokojenci Bloške planote so do leta 2001 delovali kot enota DU Cerknica, v katero so se začeli vključevati okrog leta leta 1982. 

14. 4. 2001 so upokojenci Bloške planote ustanovili samostojno društvo pod imenom DU Bloška planota, leta 2015 pa se je preimenovalo v Društvo Upokojencev Martin Krpan Bloke.

Je najštevilčnejše društvo v občini, saj je vanj vključenih 270 članov. Aktivni so na športnem področju, udeležujejo se tudi tekmovanj, kjer dosegajo dobre rezultate. Za svoje člane organizirajo tudi različne tečaje in delavnice, na katerih člani bogatijo svoja znanja ter izvajajo najrazličnejša ročna dela.

Društvo izvaja tudi projekt Starejši za starejše. Temeljni namen tega projekta je izboljšati kakovost življenja v starosti, tako iz zdravstvenega kot tudi iz socialnega vidika.

Na področju kulturne dejavnosti izvajajo medgeneracijski družabni ples, organizirajo obiske gledališč na prostem in v dvoranah ter prednovoletno srečanje za upokojence. Od leta 2017 dalje v sodelovanju z občino Bloke organizirajo srečanje jubilantov, ki praznujejo 70, 80 ali 90 letnico življena. To srečanje naj bi postalo tradicionalno.

Med letom pa DU Martin Krpan Bloke organizira tudi številne druge aktivnosti kot so Martinovanje, udeležba na trgatvi in druge. Dvakrat letno društvo organizira tudi izlete po Sloveniji in izven nje.

Konec septembra 2018 so v Novi vasi na Blokah slovesno zaznamovali občinski praznik in 20-letnico samostojnosti Občine Bloke. Ob tej priložnosti so podelili  občinska priznanja. Za prizadevno delo in širok izbor programov dejavnosti je občinsko priznanje prejelo Društvo upokojencev Martin Krpan Bloke.

 

 

Priponke