Martin Jesih 2020

Martin Jesih je bil, kot predstavnik Območne zveze DU Dolenjska, od leta 2004 do svoje smrti, član Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri Mestni zvezi upokojencev Ljubljana, Osrednjeslovenski PZDU. Ves čas je aktivno prispeval k razvoju športa in rekreacije med upokojenci Ljubljane in osrednje Slovenije. Vsa leta je uspešno sodeloval kot vodja in tekmovalec na pokrajinskih športnih igrah OPZDU in državnih športnih igrah ZDUS. Za veliko prizadevnost je bil leta 2015 odlikovan s Priznanjem odličnosti MZU Ljubljana-OPZDU, leta 2018 pa s Pisnim priznanjem ZDUS. 

Za vedno bomo ohranili v spominu našega prijatelja Tineta.

*

Z žalostjo sporočamo, da je umrl naš dolgoletni član Martin Jesih. Nekateri ste ga dobro poznali, drugi malo manj.

Bil je član Strelskega društva Grosuplje že od same ustanovitve. Poleg aktivnega tekmovanja z zračno, malokalibrsko in vojaško puško je opravljal tudi druge funkcije v društvu od podpredsednika do predsednika.

Za svoje športne uspehe in delo je prejel številna priznanja (priznanje Strelske zveze Slovenije leta 1978, zlato značko Strelskega društva 29. oktober Grosuplje leta 1982, srebrno Bloudkovo značko, priznanje KS Grosuplje za delo v športu leta 1983 ter zlato priznanje Zveze športnih organizacij Grosuplje za dolgoletno delo v športu leta 2003). Bil je vodja prve mladinske ekipe z zračno puško v strelski družini, ki jo je popeljal na državno prvenstvo takratne Jugoslavije. Bil je tudi sodnik in vodja strelske sekcije upokojencev na nivoju ljubljanske regije.

Ob izgubi vsem svojcem izrekamo iskreno sožalje!

Strelsko društvo Grosuplje

 

 

 

Galerija