30-letnica DU Gameljne-Rašica 2019

V petek, 1. marca 2019 je bil občni zbor Društva upokojencev Gameljne-Rašica, na katerem so članice in člani društva sprejeli poročila o delu v letu 2018 in program dela za leto 2019.

Pred uradnim začetkom sta v kulturnem programu nastopili mladi pevki ob spremljavi prav tako mladega harmonikarja, recitatorka Anica Troha pa je prebrala nekaj pesmi Valentina Vodnika.

Društvo v letu 2019 praznuje svojo 30-letnico, za kar mu je Mestna zveza upokojencev Ljubljana - Osrednjeslovenska PZDU podelila posebno jubiljeno priznanje, ki ga je izročil njen podpredsednik Stanislav Tomšič. V svojem pozdravnem nagovoru je pohvalil uspešno delo društva, pri čemer je posebej izpostavil uspehe na športnem področju, saj šahovska ekipa društva že več let dosega najvišje uvrstitve na pokrajinskih in državnih športnih igrah upokojencev, uspešni so bili tudi balinarke, balinarji in strelci. Pohvale in lepe želje so izrekli tudi predsednica Območne zveze DU Šiška Jožica Skubic, predstavniki sosednih društev, gasilcev in četrtne skupnosti.

Navzoči so se z minuto molka poklonili spominu na lani preminule člane, predvsem predsednika društva Franca Kepica.

Sledile so volitve novega vodstva. Za novo predsednico je bila izvoljena Frančiška-Anica Troha, ki se je v imenu vseh zahvalila za zaupanje in na koncu recitirala svojo pesem:

Sreča in solze življenje krojijo,

lepota mineva, spomini živijo.

Ampak lepo je dolgo živeti,

vsak dan posebej za dar si vzeti.

Lepo je veselje s prijatelji deliti,

zimskih lepot se dodobra naužiti.

Enkrat pa skupaj za mizo bi sedli,

nalili si kapljico, spomine razpredli.

 

Večer se je nadaljeval ob jedači, pijači in prijetnem druženju.

 

Foto: Stanislav Tomšič

    

Galerija