Otvoritev razstave ročnih del v Višnji Gori 2018

Otvoritev razstave ročnih del v Višnji Gori

V Mestni hiši v Višnji Gori je bila v petek, 8. junija 2018 otvoritev razstave Sekcije ročna dela Društva upokojencev Višnja Gora. Razstavo so pripravile članice DU Višnja Gora, pod vodstvom mentorice Mari Pilko. Otvoritev razstave je potekala v okviru tradicionalnega srečanja Delfink in Delfincev, kot se imenujejo udeleženci vsakoletne delavnice v ZDUS-ovem hotelu Delfin v Izoli.

Številnim navzočim upokojenim rokodelkam in rokodelcem iz vse Slovenije je predsednica DU Višnja Gora Milojka Zadel izrekla prisrčno dobrodošlico v letu, ko Višnja Gora praznuje 540-letnico pridobitve mestnih pravic in prvi Svetovni dan čebel: »DU Višnja Gora deluje od leta 1951 in šteje 260 članov. V društvu se trudimo svojim članom polepšati življenje v tretjem življenjskem obdobju z letovanjem v hotelu Delfin v Izoli, z izleti po Sloveniji, z rednimi pohodi po lepi mestni okolici, z rokodelskimi delavnicami … Prostovoljke skrbijo za starejše sokrajane v okviru projekta Starejši za starejše. Zelo aktivno spremljamo življenje kraja in sodelujemo z drugimi društvi. Trudimo se biti koristni povsod, ker le z mislijo, da smo družbi še potrebni, ostajamo v dobri kondiciji«.

Zatem je spregovoril vodja Organizacijskega odbora Rokodelskih delavnic Delfin Branko Suhadolnik in opisal bogato dejavnost udeležencev delavnic v preteklih letih. Srečanja in razstave pa so vsako leto v drugem kraju. Marljivi rokodelke in rokodelci vsako jesen sodelujejo tudi na Festivalu za 3. življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani. 

Navzoče sta pozdravila tudi predsednik ZDUS Janez Sušnik in podpredsednik MZU Ljubljana – Osrednjeslovenske pokrajinske zveze DU Stanislav Tomšič.

Po ogledu razstave je sledil ogled kulturnih znamenitosti Višnje Gore pod vodstvom domačina Pavla Groznika.

Popoldne se je prijetno druženje nadaljevalo na Mestnem kopališču s kulturnim programom, ki ga je vodila domačinka Darja Groznik.

 

Foto: Stanislav Tomšič

 

DOGODEK JE OBJAVLJEN TUDI V DOLENJSKEM LISTU

 

 

Galerija