8. srečanje pevskih zborov društev upokojencev Osrednjeslovenske regije 2018

V soboto, 2. junija 2018, je bilo v okviru Mestne zveze upokojencev Ljubljana - Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev upokojencev in Društva dnevnih centrov aktivnosti za starejše organizirano 8. srečanje pevskih zborov društev upokojencev osrednjeslovenske pokrajine, v Centru Zalog, Zaloška cesta 267, Ljubljana.

Na srečanje je bilo prijavljenih 10 zborov: ŽPZ Lastovke DU Grosuplje, MePZ DU Ig, ŽPZ Lipa DU Cerknica, MePZ Sončni žarek DU Šentvid pri Stični, ŽPZ Rovtarska dekleta DU Rovte, ŽPZ Pevskega društva invalidov in upokojencev Logatec, MePZ DU Trnovo, MePZ DU Podpeč-Preserje, MePZ DU Vrhnika in MePZ Škrjanček DU Videm Dobrepolje. Nastopilo je 8 zborov, 2 zbora sta svoj nastop odpovedala (MePZ DU Ig in ŽPZ Rovtarska dekleta DU Rovte).

Srečanje je strokovno spremljala in ocenjevala Tina Jerman. Dogodek pa je povezovala Marija Orešnik.

Pevci so svoje nastope korektno opravili, program pa sta popestrila tudi duo mag. Marija Tome, citre, in Ciril Debeljak, tamburica, z venčkom narodnih. Ob koncu so vsi nastopajoči družno zapeli dve skladbi.

Strokovna komisija (Tina Jerman, Marija Orešnik in Matija Logar) je ob koncu sklenila, da si glede na videne nastope, na prvih treh mestih sledijo:

  1. Mešani pevski zbor DU Podpeč-Preserje, pevovodja Tina Puklavec Grum
  2. Mešani pevski zbor Škrjanček DU Videm Dobrepolje, pevovodja Lado Žibert
  3. Ženski pevski zbor Pevskega društva invalidov in upokojencev Logatec, pevovodja Matija Logar

Ker je prvouvrščeni zbor v CD nastopil že lansko leto, so se odločili, da se na F3ŽO v Cankarjevem domu letos predstavi drugouvrščeni zbor: Mešani pevski zbor Škrjanček DU Videm Dobrepolje.

Rezultate je pevcem sporočila strokovna spremljevalka Tina Jerman, ki je vsem skupaj tudi čestitala za njihove nastope, predvsem za veselje do petja in glasbenega ustvarjanja ter jih vzpodbudila naj nikar ne odnehajo.

Foto: Drago Andročec

 

VEČ FOTOGRAFIJ

 

Galerija


Priponke